Miniatureheste er for små til at blive brugt til ridning, og derfor bliver de heller ikke brugt til hestevæddeløb, som vi kender fra større ræs. Til gengæld bruges miniatureheste til shows og udstillinger

I August måned vil der fx være et internationalt show for miniatureheste i Horsens. Showet bliver afholdt på Dyrskuepladsen i Horsens, og her vil den danske Avlsforening for Miniaturehesten stå for konkurrencer i agility, kørsel, spring og opstilling blandt meget andet. Hestene skal være lavere end 106 cm. for at deltage i turneringen, som også bliver kaldt for Danish International Open.

Bedre vilkår for danske hestevæddeløb

Ud over fokus på kommende udstillinger med miniatureheste, så er vi også mange, der ser frem til årets mange hestevæddeløb. Hestevæddeløbssporten i Danmark skal have bedre vilkår, og derfor har regeringen liberaliseret spil på hestevæddeløb, i et lovforslag, som trådte i kraft den 1. januar 2018. Dette har givet bedre mulighed for at spille på sporten, for eksempel på Unibet hestevæddeløb. Derudover er der også blevet aftalt et særligt bidrag til hestevæddeløbssporten. Otte procent af omsætning på de danske hestevæddemål skal gå til sporten, så den kan blomstre på ny.

Regeringen ændrede vilkårene for at forbedre den danske kultur og foreningslivet i Danmark. Hestevæddeløb har tidligere været en utrolig vigtig del af den danske kultur. Da Charlottenlund Travbane blev indviet i 1891 var der omkring 10.000 tilskuere ved banen. Men i dag kommer der kun omkring 900 personer, når der fx er hestevæddeløb i Skive.

En del af problemet med hestevæddeløbs dalende popularitet i Danmark har været mangel på markedsføring og tilgængelighed fra Danske Spil, som styrede og havde monopol på sporten indtil for nylig. Pt. får hestevæddeløb sporten i Danmark også ca. 78 millioner kroner hvert år, som kommer fra udlodningsmidlerne fra Danske Spil. Med liberaliseringen er det planen, at dette tilskud vil fortsætte de kommende fem år, og derefter ser det forhåbentligt anerledes ud, når spiltjenesterne har fået luft under vingerne.

Bedre vilkår for hestevæddeløb i Storbritannien

I Storbritannien har der også været fokus på at fremme vilkårene for hestevæddeløb. I april 2017 blev det aftalt, at offshore bettingselskaber skal give ti procent af fortjenesterne til de britiske hestevæddeløb, hvis de tjener mere end 500.000 britiske pund.

Offshore selskaber var ellers undtaget fra lovgivningen, som blev lavet tilbage i 1961. Men der er mange ting, der ser anerledes ud i dag i 2018. Før i tiden var det den ældre befolkning over 50 år, som havde viden og erfaring med betting på hestevæddeløb, der valgte at satse på sporten. Men takket været online bookmakere, er der i dag mange unge mennesker under 40 år, som er blevet involverede i den samme aktivitet. Derfor antages det, at betting på britiske hestevæddeløb vil blive øget med 25 procent inden 2021, og de danske hestevæddeløb håber på den samme fremgang.