Amerikanske miniatureheste er utroligt fascinerende. Man skal blot se på eksempler som fx den mindste skotske miniaturehest, som hedder Vita, og som i en alder af 20 måneder var fem cm lavere end det gennemsnitlige 1-årige barn.

Verdens mindste miniatureheste

I 2017 kom den mindste amerikanske miniaturehest nogensinde til verden. Little Bluey er navnet på den amerikanske miniaturehest, som var blot 38,1 cm. høj da den kom til verden. Hesten, som blev født i Frankrig, var faktisk så lille, at ejerne Wil Weijters og Veronica Holtskot frygtede, at han ikke ville overleve. Men det gjorde han, og i dag bor han sammen med de andre heste på Cremedela Miniature Horse Centre i Aquitaine i Frankrig, hvor de specialiserer sig i at opdrætte miniatureheste.

Her på siden elsker vi miniatureheste som Vita, Little Bluey og alle de andre. De er blide og kærlige heste, som er venlige over for venlige overfor mennesker. Det stråler ud af dem, at de elsker at være i nærheden af deres elskede familie, men de nyder også selskabet af fremmede. Måske er det netop på grund af deres størrelse, at dette skaber et særligt bånd mellem mennesker og miniaturehesten. Miniaturehesten kan sikkert fornemme, hvordan mennesket er fascineret af dem, og at de ikke kan modstå at mærke på hestens bløde hår og pels.

De mest alsidige heste

En anden grund til at vi elsker miniatureheste er, at der er tale om alle mulige former for farver på heste. Mange hesteracer tillader kun bestemte farver. Det bedste eksempel kan være en Arabisk hest, som ikke må have pletter som fx en Appaloosa. Men hesteopdrættere af miniatureheste bliver opfordret til at have mange forskellige farver. Nogle farver, som er sjældne i andre hesteracer, er meget almindelige blandt miniatureheste. Fx at have mørke kroppe med hvide haler. Der findes endda særlige udstillinger, hvor ejerne kan dyste i at vinde titlen som den mest farverige hest.

De mestrende amerikanske miniatureheste

Amerikanske miniatureheste kan ikke konkurrere i hestevæddeløb på grund af deres størrelse, men de kan konkurrere i mange andre ting. Her på siden fokuserer vi på nogle af de mest talentfulde miniatureheste som fx den verdensomtalte sensation med miniaturehesten Spanky, som laver tricks med sin bedste ven hunden Dally hjemme i USA.

En anden talentfuld miniaturehest er Castrawes Paleface Orion, som bor i Tamwort i Australien. Denne miniaturehest står i Guinness Verdensrekordbogen for det højeste spring af en miniaturehest. Springet var på 108 cm. og det fandt sted den 15. marts 2015.

En af de mest omtalte miniatureheste i Danmark er den blot 70 cm. høje Cutie, som blandt andet stillede op i skønhedskonkurrence ved Roskilde Dyrskue i 2017. Lige meget om hesten er fra Australien, USA, Danmark eller et fjerde land, så følger vi dem her på siden.