Miniatureheste har eksisteret længe. Her på siden fokuserer vi på amerikanske miniatureheste, men faktisk startede racen i Europa. Miniatureheste blev først udviklet i Europa i 1600-tallet. Derefter kom den første lille hest til USA i 1861, da John Rarey importerede fire Shetlandsponyer. På trods af at der har været miniatureheste i USA i over hundrede år, er det begrænset, hvor meget tid de har haft i rampelyset, men det blev ændret for nylig.

Supermodellen Bella Hadid skifter livet på catwalken ud med miniaturehesten

Den amerikanske supermodel Bella Hadid lagde billeder og videoer af sine amerikanske miniatureheste på de sociale medier denne vinter. Bella Hadid er en af de mest omtalte supermodeller for tiden, og den amerikanske supermodel har blandt andet været en del af det omtalte Victorias Secret modeshow. Men når Hadid ikke går på catwalks, så får hun blandt andet tiden til at gå med de amerikanske miniatureheste på familiens gård. Hadid har over 19 millioner følgere på Instagram, hvilket betyder, at hun har hjulpet med at sætte et ekstra fokus på denne hesterace.

Prins George red på miniatureheste i Canada

Mens Bella Hadid har tæt på tyve millioner følgere, så kan supermodellen ikke overgå den omtale, som hestene fik, da den britiske royale familie var på rejse i Canada i 2016. I denne forbindelse red Prins George rundt på miniatureheste til en børnefest for militære familier.

Kaley Cuoco adopterede miniaturehesten Shmooshy

Den amerikanske skuespillerinde Kaley Cuoco, som er kendt fra TV-serien The Big Bang Theory, adopterede i 2017 miniaturehesten Shmooshy. Cuoco har efter adopteringen af dværghesten oprettet en seperat konto for hesten med navnet “Lifewithschmooshy” og i løbet af lidt over et år har hesten fået 110 millioner følgere.

Cuoco opdagede Schmooshy hos organisationen Kentucky’s The Peeps Foundation i Lexington, som er en organisation, der fokuserer på at redde dværg mini heste med særlige behov. På Lifewithschmooshy beskriver teksten perfekt hele situationen. Der står “jeg er en reddet dværg mini, som lever mit liv i den bedste Hollywood stil”.

Den kendte miniaturehest Dave

Man behøver ikke altid et kendt navn fra Hollywood for at blive en kendt miniaturehest. I Kent i England er den amerikanske miniaturehest Microdave blevet et kendt navn. Han var kun 36 cm høj, da han kom til verden, og dermed var han en af de mindste heste, der nogensinde er blevet født i Storbritannien.

Microdave kommer af en familie af britiske showponyer og i juni 2017 fik den verdenskendte miniaturehest en lillesøster, som også vil følge i hans fodspor. MicroBoo kom til verden den 6. juni 2017, og hun var kun 2 cm højere end sin kendte storebror ved fødslen. De to heste har samme far, men forskellige mødre. Microdave er nu tre år gammel, og han har allerede vundet mange trofæer og rosetter.