Miniatureheste er en kombination af mange forskellige racer af ponyer og heste. Der er mange, som synes at de ligner en mini fuldblodshest, og det er der også god grund til, da der som en del af forædlingen er blevet tilført blod fra små fuldblodsheste og araberheste.

Her på siden har vi fokus på amerikanske miniatureheste, og denne race blev stamført for første gang i USA i 1978. Senere kom de til Europa i 1983, hvor der allerede havde eksisteret europæiske miniatureheste, men her er der tale om en anden race.

Amerikanske miniatureheste er en meget kærlig, nysgerrig og social race, som finder glæde i at omgås mennesker. Derfor kan hestene blive brugt som en families kæledyr, men de kan også bruges til mange andre ting.

Her på siden vil du kunne læse om de mest imponerende amerikanske miniatureheste over hele verden. De kan være imponerende på grund af deres højde, evne til at lave tricks eller deres skønhed. Hestene kan også være nyttige som terapiheste for både børn og ældre, og det kan du finde flere eksempler på her på siden.

Der er tit og ofte debat om, hvorvidt der er tale om en hest eller en pony, men faktisk kan miniatureheste blive delt op i tre forskellige klasser alt efter deres højde. Amerikanske miniatureheste, som er mindre end 85 cm høje bliver kaldt for mini, mens heste, som er mellem 85,1 og 95,1 cm høje anses som standard miniatureheste. De største i racen er mellem 95,1 og 106 cm og de anses som oversize miniatureheste. Der kan dog være forskel på denne antagelse, da fx Dansk Miniature Heste Forening (DMHF) lister miniaturehestens maksimale højde til 95 cm.

I alle tilfælde anses heste over 106 cm ikke længere som miniatureheste, hvilket blandt andet betyder, at de ikke kan deltage i shows og udstillinger, hvor der konkurreres om at blive mestre i alt fra agility til spring.